Om Eventyrskoven

Drømmen om at lave en EVENTYRSKOV…

Engang for længe siden…. Fik jeg ideen til at lave et oplevelsessted for børn. Her er lidt af baggrunden:

Egentligt startede det at mit liv blev ændret efter et hovedfald og jeg ikke længere kunne arbejde som sygeplejerske på en barselafd. Så sad jeg lidt der med eftervirkninger fra hjernerystelse med diskusprolapser i nakken, øjenlammelser og smerter. Så hvad så.. Tvillinger på 4 år i en campingvogn i Mols Bjerge, tænkte jeg at hvis jeg kunne kombinere mine faglige uddannelser, som sygeplejerske, sundhedsplejerske og motorikvejleder med fantasi..

Mit hjerte brænder for børn og som mor til tvillinger, savnede jeg muligheder for sjov, leg og samvær for små børn tilpasset deres præmisser og udvikling.

Så jeg begyndte, at tegne Eventyrskoven. Senere uddannede jeg mig også til lærer :-)

Vi ønsker alle, at vores børn er glade, at de trives med sig selv og andre, og at de kan bevæge sig frit og ubesværet med masser af overskud til at lege og lære nyt. Børn har brug for omgivelser med passende udfordringer, tid, ro og rum til bevægelse.

Udvikling af sanserne er nødvendig for den motoriske udvikling. For at et et barn kan blive motorisk alderssvarende skal sanserne være stimuleret og integreret i hjernen. Derfor er der en sansesti og naturlegeplads med motoriske og sansemæssige udfordringer i Eventyrskoven.

I sansestien kan børnene bruge alle sanser – dufte til de mange blomster og urter, smage blomster urter og bær, lytte til naturens egne lyde, føle jord og græs mellem tæerne og fingrene. Her er mulighed for at bevæge sig og lære, mens man har det sjovt.  Det giver motivation til læring og er en stor opdagelse for alle aldre. Det er dejligt at få rørt sig, mærke, dufte, høre, se, føle og sanse naturen. Frisk luft og vind i håret er også sansning. Måske du får øje på alferne der bor i Sansestien…

Der er er også picnic- og toiletfaciliteter. Så tag madkurven/snobrødsdejen med og hav et par hyggelige timer sammen.

Gå på opdagelse i gamle sagn og eventyr. Kig ind i Nissens hus, se Mosekonens pilehytte, Heksens skab i hendes hus, gå over Troldens Bro og smut en tur op på Elverhøjen. Lyt til QR-koderne der er opsat rundt omkring.

Eventyrskoven er en drøm der ER gået i opfyldelse. Et stort stykke arbejde, men med passioner er man nødt til at følge dem..

Gøre noget ved det..

Tro på det…

Men det havde ikke kunne lade sig gøre uden en ½ mill. i støtte fra fonde m.m. og frivilliges tid og kræfter. SÅ TUSIND TAK TIL JER <3

Det sidste NYE er at vi har udvidet vores udelivsområde med to nye og store MEGA-shelters i fuldtømmer, laver ny bålplads, har båludstyr, grejkasser og lign. Så grupper, spejdere, børnehaver, skoler m.fl. kan booke sig ind på.

Vi vil lave bålaftener med oplæg/foredrag og hygge omkring bålet for alle.  Det glæder vi os til. Friluftrådet har bevilget 30.000 kr. og Meyerdonationen 15.000 kr. TUSIND TAK for det.

Så nu skynder vi os med at blive færdige. Så al hjælp er kærkommen.

Har du interesse i projektet, så kontakt mig endelig :-)

Mange eventyrlige hilsner fra

Henriette Toftegaard 

12744513_815632498548234_8238068687584382414_n

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.