Idekvinden bag Eventyrskoven

Hej. Hvem er jeg?

71496661_2251736478271155_4446590963082592256_o (2)

Heksen plukker urter

Jeg hedder Henriette, er 47 år og bor i Odder sammen med min mand Palle og vores børn Lasse og Mille på 16 år. Vi flyttede ud på en lille gård på landet for 11 år siden for at skabe drømmen om Eventyrskoven. Sideløbende med Eventyrskoven er vi igang med renovere gården. Vi overtog 2,5 ha græsmark, som nu er blevet til Eventyrskoven.

Jeg er sygeplejerske, uddannet motorikvejleder og sundhedsplejerske OG lærer med fagene specialpædagogik og natur/teknologi. Desuden velfærdsinnovation og museumsformidling.  Jeg har arbejdet med børn i mange år som sygeplejerske/sundhedsplejerske og ville gerne være motorikvejleder. Derfor oprettede jeg firmaet Sansemotorisk leg og bevægelse med henblik på at tilbyde test og træning af børn.

Men det kan jeg desværre ikke pga. af et falduheld i 2008 , som gjorde at jeg måtte skifte levevej. Jeg er sundhedsplejerske og har Eventyrskoven som fritidsinteresse sammen med min familie og frivillige.

Min viden og kompetencer indenfor området vil jeg rigtig gerne dele ud af. Drømmen har været at kombinere mine faglige kompetencer og viden med kreativitet og natur.

Jeg gør gør en forskel på mange måder. Først og fremmest på at hjælpe dem der har brug for hjælp og for børns trivsel.

Mit hjerte brænder for børn og som mor til tvillinger, savnede jeg muligheder for sjov, leg og samvær for børn tilpasset deres præmisser og udvikling.

Hvorfor Eventyrskoven?

I dag overtager digitale og elektroniske tilbud børns tid og der mangler en modvægt til det. I Eventyrskoven får børnefamilier et alternativ til indendørs aktiviteter og fjernsynskiggeri.

Nogle af mine egne bedste barndomsminder er fra de dage hvor jeg kunne fordybe mig i leg, flere timers udforskning og hvor fantasien fik frit løb. Tiden stod ligesom stille…

Mystik og spænding er lige sagen for børns nysgerrighed og fantasi. Børn elsker historier og eventyr og hos mig bor der selvfølgelig en nisse, en trold og mange andre væsner fra danske sagn og eventyr.

Naturen er kilde til mange gode oplevelser og det er derfor oplagt at skabe et sted, hvor der er mulighed for til at stimulere barnets udvikling og leg? Alle ved at det er dejligt at få rørt sig, mærke, dufte, høre, se, føle og sanse naturen og at det udfordrer børn motorisk, sprogligt, socialt og fremmer koncentrationsevne og indlæring.

Erfaringen viser, at en målrettet motorisk træning og sansestimulation kan forebygge adfærds- og indlæringsvanskeligheder og styrke barnet både fysisk, psykisk og socialt. Børn har brug for hjælp, hvis deres dagligdag, trivsel og leg med andre børn påvirkes af problemer med motorik og sanseintegration. Sansemotorisk træning ligner leg. Derfor vil jeg gerne skabe sådan et sted, hvor børn og deres familier kan komme og få motoriske udfordringer og oplevelser i naturen sammen.

Sansemotorisk leg og bevægelse er, når børnene hopper på trampolin, kører på rullebræt og gynger. Det er sjovt, men selvfølgelig også af og til hårdt, fordi børnene bliver udfordret på deres svage områder. De får mere mod, lyst og overskud til at kaste sig ud i legen med deres kammerater. Det er aldrig for sent at gå i gang, men en tidlig indsats vil give barnet færre dårlige oplevelser.

Naturlegepladsen og Eventyrskoven tager sigte på at stimulere barnets udvikling og leg motorisk, sprogligt, socialt. At få rørt sig, mærke, dufte, høre, se, føle og sanse er en del af dette. Det udfordrer børn motorisk, sprogligt, socialt og fremmer koncentrationsevne og indlæring. Det er også en mulighed for at være sammen som familie og komme ud i naturen. Det er dejligt og sjovt at opleve naturen sammen med børn.

Drømmen om Eventyrskoven

Jeg har længe haft et ønske om at skabe en Eventyrskov og drømmen har været at kombinere mine faglige kompetencer og viden med kreativitet og natur. Så der skabes en sammenhæng mellem oplevelser, natur, læring, leg og bevægelse.

Jeg kalder det oplevelsesbaseret læring og ligger i tråd med naturdannelse og teorien om  Rousseau og Dewey. Altså at man lærer og udvikler efter erfaringer og viden.

Vil du vide mere om mit cv, så se da http://www.linkedin.com/profile/view?id=28498704&trk=tab_pro

Mange hilsner og velkommen til Eventyrskoven.

Henriette Toftegaard

Henriette cv2

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.