Tips

Mælkebøtte sirup fra Eventyrskoven

Det er supernemt og det smager godt… Bedre end det lyder og ligner, mens du laver det.Men prøv det til pandekager, et stykke kage, morgenskyren/yoghurten eller noget lækkert is.

Du skal bruge:

  • 1 1/4 l. vand
  • 250 g mælkebøttehoveder
  • 1 økologisk citron
  • 1 vanilliestang (kan udelades)
  • 800 g rørsukker

Skyl de plukkede mælkebøttehoveder forsigtigt under koldt vand, derefter koges de med 1 1/4 l vand sammen med citronen, der er skåret i skiver. Giv det et opkog i ca. 15 min. og lad det stå og trække i ca. 30  min.

Si mælkebøttehovederne og citronen fra og hæld vandet tilbage i gryden. Tilsæt 800 g rørsukker og evt. en flækket vanillestang. Det koges uden låg i ca. ½-1 time. En god måde at afgøre om den er rigtig, er at tage lidt på en ske og lade den afkøle – også kaldet marmeladeprøven.

Når konsistensen er sirup hældes den over i atamon-skyllede glas og den er klar til at blive nydt.

Velbekomme!

 

Reklamer