Det er sikkert og vist…

Eventyrskoven er et frivillig privatbaseret projekt. Den er etableret af fondsmidler, støtte og donationer fra Friluftråd, LAG-puljen, Naturstyrelsen, Odder kommune, Meyerdonationen, SMUK-fonden og mange flere. Desuden har vi selv lagt en del penge og tid i projektet. Vi har haft mange søde frivillige der gennem tiden har bidraget til opbygning og vedligehold. Der er ingen ansatte og ingen lønninger. Vi har fået mange fine ting til heksens hus, nissens hus og andre “gaver” fra mange mennesker. Så altså helt fra bunden af, er Eventyrskoven skabt.

Hvis jeg gjorde min/vores tid gennem årene op på hvad der er lagt i Eventyrskoven på, at lave Eventyrskoven, almindelig vedligehold som at slå græs, gøre rent, købe toiletpapir, rydde op, booke og holde styr på arrangementer, afholde arrangementer, fødselsdag m.m. At være heks uden at få en krone – andet en masse dejlige smil. Det samme for vores andre “statister”. Så ville man nok sige, at det slet ikke giver mening.

Jeg hæfter for underskud, og lader alt overskud, når der er det, gå til Eventyrskoven til udvikling og drift. Så vil man nok sige igen, at det slet ikke giver mening.

I 2011 startede vi med, at gøre drømme om en oplevelsesskov for børn (og voksne). Flyttede fra nyt hus i Odder og til en gammel gård med 2 ha græsmark. Der blev etableret sø, plantet træer, lavet stier, huse, naturlegeplads, sansesti, sheltere, lavet Eventyrstue med handicaptoilet med bad, førstehjælp og pusleplads og et toilet mere. Og sådan er vi forsat med at udvikle og forbedre stedet. Vi stiller altså areal og bygninger til også. Samtidigt har vi børn og passer vores arbejde ved siden af. Så vil man nok sige, at det giver da slet ikke mening.

Entreindtægterne giver lidt til Eventyrskoven og resten, ja den kommer fra min indsats – vel og mærke gratis indsats. DET GIVER SLET IKKE MENING.

I år har Eventyrskoven så været ramt af corona. Mange arrangementer blev aflyst og ingen nye planlagt, booking til fødselsdage og shelterovernatninger for grupper blev også aflyst. Så i stedet for den forventede fremgang. og selvom vi har haft flere gæster, som ikke var grupper, så ser det ud til, at vi ender med et underskud sidst på året…

Det giver ingen mening?

MEN…

  • Vi kæmper for vores drøm, at skabe et eventyrsted med masser af oplevelser og læring om gamle danske sagn og trylleeventyr. Et univers for børn med oplevelsesbaseret læring. Et sted med usynlig motorikudfordringer, sansning, flow og ro til fordybelse. Et sted for familier og naturmennesker med gode faciliteter til picnic, shelterovernatning, bål og tid til nærvær.
  • Vi elsker lyden af glade børn der leger, Vi bliver glade, når vores gæster kommer igen og igen. Når vi hører om de gode oplevelser og sjove fortællinger børnene har haft.
  • Vi kan se et potentiale for Odder med det vi har skabt og det der gerne skulle komme. Vi har mange planer for Eventyrskoven endnu.
  • Vi elsker selv natur, leg og fantasi. Leg er livsglæde for alle, tror vi på.
  • Jeg er vil med at formilde og dele ud af min viden og erfaringer. – Er sygeplejerske, sundhedsplejerske, motorikvejleder OG meritlærer med fagene natur/teknologi, specialpædagogik, museumsformidling, velfærdsinnovation og iværksætteri. Har undervist i mange andre fag og sammenhænge. Alt det er usynlig viden der er omsat i Eventyrskoven. Og det ser ud til at virke.

Det giver mening for OS.

Vi har dog brug for opbakning og hjælp til at klare skærene. Vi giver ikke så let op. Vi er vist det man kalder ildsjæle, der brænder for Eventyrskoven.

Det er sikkert og vist <3

Vi prøver dog, at gøre alt hvad vi kan selv. Så i slut november og indtil jul kan man møde nisserne i Eventyrskoven hver lørdag og søndag fra 10-12. Man kan købe æble-skiver lavet på bål og lave sin egen designede fuglemad i fuglerestauranten. Men kan jo selv tage madkurven med, vi tænder også op i grillen.

Vi holder afstand, har sprit og laver markeringer af områder til max. 10 personer.

Vi lancerer også to slags gavekort, der kan købes indtil 20. december 2020. Blandt dem trækkes også lod om en time med heksen (værdi 600,-kr) udtrækkes d. 24. december 2020. Ingen udløbsdato på dem.

  • Klippekort 10 x entre 190,- kr. (Næste år stiger prisen – nuværende værdi 200,- kr.)
  • Shelterpakke med overnatning for 5 personer inkl. en brændesæk 150,- kr. (værdi 295,- kr.)

F.eks. en god ide til en julegave, kalendergave, mandelgave, fødselsdagsgave, oplevelsesgave m.m. Kontakt os på info@sansemotoriskleg.dk for yderligere oplysninger og evt. køb.

Mange hilser fra Henriette Toftegaard

This entry was posted in Eventyrskoven and tagged on by .

Om Henriette Toftegaard

Jeg er 48 år og er sygeplejerske, lærer, sundhedsplejerske og motorikvejleder. Jeg har linjefagene specialpædagogik og natur/teknik, samt fagene psykologi, pædagogik, almen didaktik og valgfagene velfærdsinnovation og museumsformidling. Har desuden undervist i historie, kristendom, billedkunst og været naturfaglig lærer i læringscentre. Jeg har arbejdet som naturfaglig lærer og meget af tiden på skolernes pædagogiske læringscentre (skolebiblioteker), men også haft fagene historie, kristendom, billedkunst og natur/teknik. Jeg har en bred viden og kompetencer indenfor børneområdet, leg, bevægelse og læring. Min familie består af min søde mand og mine børn tvillinger på 17 år. Vi bor i Torrild og har boet på landet på en lille gammel gård i 11 år. Jeg har realiseret drømmen og er ved at skabe Danmarks helt unikke Eventyrskov med naturlegeplads, motorikbane, sansesti, nisser, trold og mange andre væsener fra danske sagn og eventyr. Se mere på www.eventyrskov.dk. Vi åbnede helt officielt 1. april 2016 og vi er allerede velbesøgt. Det startede som en ide - en drøm og er nu virkelighed <3 Vi ses på mine blogs Henriette Hønemor eller Henriette Toftegaard. Eventyrskoven er også på facebook :-) Mange eventyrlige hilsner fra Henriette Toftegaard