Så vender lyset tilbage…og en troldehilsen

Så er lyset på vej tilbage til os.. Skidt for nogen.. Trolde for eksempel ;-) Men for de fleste andre betyder solhvervet d. 22 december, at vi kan se frem til forår og sommer igen.Trolden sendte faktisk denne hilsen..

Kære menneskebørn
(og andre under 110 år)

I tiden på året hvor dagene er kortest er troldene glade: Vi kan blive ude til langt op ad morgenen eller stå tidligt op sidst på eftermiddagen og få mest muligt ud af natten. Men vi ved også, at dagene fra nu af igen bliver længere og at vi går mod de forfærdelige lyse og varme tider. Og så er det, at jeg altid skænker menneskene en kærlig, omend undrende, tanke.

Bedst som jeg nu sidder på min hårdeste sten i min høj nær Eventyrskoven, tænker jeg sammen med troldeungerne tilbage på alle de spændende og forunderlige ting, vi har hørt om i sommerens løb.

Vi har lært, at selvom menneskebørn kan komme fra “børnehaver”, betyder det ikke, at de vokser frem af jorden.

Vi har undret os over de store “vindmøller”, som vi endnu ikke har fundet ud af, hvad gør. Nogle siger, at det er dem, der laver vinden. Min gamle bedstefar fortæller, at vinden også blæste, da han var en unge. Og da var der i hvert fald ingen vindmøller. End ikke dem af træ. Andre siger, at de laver strøm. Men strømmen findes jo allerede i bækken -og der har den også altid været.
Sælsomt.

Vi har undret os meget over jeres “biler”. De har “optræk” -ikke som heksens kukke-ur, men åbenbart fra mange snese heste under en hjelm. Og de farer afsted på sorte stier af “as-fald” (stakkels as) med snesevis af mil i timen.

I har fart på, kære menneskebørn. Og sådan skal det jo nok være. For os trolde er tiden anderledes. Og I elsker solen og varmen -det er i jeres natur. Vi trolde elsker mørket og kulden. Mennesker bliver hurtigt rastløse, når der ingenting sker. Vi trolde kan sagtens bruge en hel nat på ingenting. Man kunne tro, at trolde og mennesker slet ingen ligheder har, men jeg har opdaget nogle få:

Den første er magien. Vi har hver vores egen af slagsen. Troldenes kan gøre os usynlige, trække skyer for solen eller gøre os i stand til at tale med dyr. Jeres giver jer lys og varme uden ild, vogne med hundrede usynlige heste og magiske spejle i lommerne, som kan svare på alle spørgsmål og som gør, at I på et øjeblik kan tale med hinanden, selvom der er milevidt imellem jer. Jeg har sågar fået fortalt, at mennesker kan nå helt op til månen.

Den anden er, at både trolde og mennesker finder sammen, når årstiden går os imod. Når sommeren er lysest, og mørket knap når at sænke sig, før en ny dag gryer, sidder vi trolde tæt sammen i højen og fortæller historier, giver ungerne noget at lege med, så de ikke kravler rundt i bedstefars pels af ren og skær rastløshed, spiser god mad og mindes den skønne tid for et halvt år tilbage, ganske som I gør nu.
Og ganske som os, mærker I, at den største glæde og magi er den vi har, når vi kan være tæt sammen, skærmet fra det trælse vejr, spise god mad og lytte til historier -måske om forunderlige, magiske væsener der gør alle ting modsat.
Det er måske netop på denne tid af året, vi trolde forstår jer bedst. Så fra hele familien Trold til alle jer menneskebørn derude:

Glædelig jul!

13100685_874882752624098_6935528545724969459_n

Trolden og hans kone

This entry was posted in Eventyrskoven on by .

Om Henriette Toftegaard

Jeg er 45 år og er sygeplejerske, lærer, sundhedsplejerske og motorikvejleder. Jeg har linjefagene specialpædagogik og natur/teknik, samt fagene psykologi, pædagogik, almen didaktik og valgfagene velfærdsinnovation og museumsformidling. Har desuden undervist i historie, kristendom, billedkunst og været naturfaglig lærer i læringscentre. Jeg har arbejdet som naturfaglig lærer og meget af tiden på skolerrnes pædagogiske læringscentre (skolebibblioteker), men også haft fagene historie, kristendom, billedkunst og natur/teknik. Jeg har en bred viden og kompetencer indenfor børneområdet, leg, bevægelse og læring. Min familie består af min søde mand og mine børn tvillinger på 14 år. Vi bor i Torrild og har boet på landet på en lille gammel gård i 8 år. Jeg har realiseret drømmen og er ved at skabe Danmarks helt unikke Eventyrskov med naturlegeplads, motorikbane, sansesti, nisser, trold og mange andre væsener fra danske sagn og eventyr. Se mere på www.eventyrskov.dk. Vi åbnede helt officielt 1. april 2016 og vi er allerede velbesøgt. Det startede som en ide - en drøm og er nu virkelighed <3 Vi ses på mine blogs Henriette Hønemor eller Henriette Toftegaard. Eventyrskoven er også på facebook :-) Mange eventyrlige hilsner fra Henriette Toftegaard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.